Serwis Noizz.pl będzie produkować autorskie podcasty: "Gastro od kuchni" i "Ekostacja"
Portal Noizz.pl (Ringier Axel Springer Polska) będzie realizować dwa autorskie podcasty „Gastro od kuchni” - o jedzeniu i „Ekostacja” - o ekologii. Pierwsze odcinki są już dostępne w serwisie na platformach streamingowych Onet Audio i Spotify.
Serię podcastów „Gastro od kuchni” prowadzi Oliwia Bosomtwe, dziennikarka NOIZZ.pl. Będzie rozmawiać z gośćmi m.in. o wyzwaniach związanych z weganizmem czy nurtem „less waste”. Gościem pierwszego odcinka jest Agnieszka Kręglicka, która opowiada m.in. o tym, jak wyglądała gastronomia w latach 90. i w jakim kierunku zmierzamy. Podcast powstaje we współpracy z RestaurantClub.pl.
Natomiast podcast „Ekostacja” prowadzi Paweł Korzeniowski - dziennikarz Noizz.pl. Będzie w nim dyskutować o różnych aspektach ekologii. Program jest realizowany podczas ładowania się redakcyjnego samochodu elektrycznego. W pierwszym odcinku występuje Jan Mencwel, prezes stowarzyszenia Miasto Jest Nasze, a drugiego - Paweł Szypulski, dyrektor programowy Greenpeace Polska.
- Dwie autorskie serie podcastów to rozszerzenie oferty Noizz.pl i szansa dla użytkowników na spotkanie się z naszą marką w nowej formie. To również działanie mocno osadzone w autorskiej strategii Actvertising, polegającej na tworzeniu angażujących treści, których celem jest zmienianie na lepsze otaczającej nas rzeczywistości. Bez wątpienia jest to okazja do posłuchania ciekawych gości, którzy poruszają ważne tematy poświęcone ekologii, odpowiedzialnego podejścia do ochrony środowiska oraz wyzwań związanych ze zdrowym odżywianiem - mówi Filip Połoska, międzynarodowy redaktor naczelny NOIZZ.
Pierwsze odcinki podcastów są dostępne na platformach Onet Audio oraz Spotify oraz w formie wideocastów na Noizz.pl.
Dołącz do dyskusji: Serwis Noizz.pl będzie produkować autorskie podcasty: "Gastro od kuchni" i "Ekostacja"