MAX Premium Burgers znacznie rozszerza roślinną ofertę
Sieć restauracji szybkiej obsługi MAX Premium Burgers wprowadza do oferty nowe roślinne menu Supreme Green. Skandynawska marka ma ambicje, by nawet co drugi sprzedawany przez sieć burger nie zawierał czerwonego mięsa.
Na ofertę Supreme Green w MAX Premium Burgers składa się kilkanaście wariantów burgerów z trzema rodzajami roślinnych wsadów Crispy Supreme (na bazie strączków - grochu), Real Green (na bazie fasolki mung) oraz Crispy Green Nuggests (także na bazie grochu). Nowe kanapki to Crispy Supreme Sandwich, Crispy Supreme Buffalo, Crispy Supreme Parmesan, DeliVery Cheezy Crispy Supreme, Real Green, Double Halloumi (produkt wegetariański), Plant Beef Cheddar ‘n’ Chili, Plant Beef Burger, Crispy Green Nuggets.
W Supreme Green są również pikantniejsze burgery premium Spicy Avocado, z kawałkami awokado, papryczkami jalapeño, serem cheddar (oprócz wariantu z serem halloumi), pomidorem, piklowaną czerwoną cebulą i sosem śmietanowo-cebulowym.
Oprócz tego, klienci będą mogli wypróbować roślinne nuggetsy oraz smoothie w trzech wariantach smakowych (truskawka, banan, jagoda; mango i marakuja; awokado, szpinak i mango).
Jak opowiadał podczas prezentacji menu szef kuchni MAX Premium Burgers Jonas Mårtensson, wszystkie produkty używane w Supreme Green pochodzą ze sprawdzonych, lokalnych źródeł. Opracowanie receptury poszczególnych produktów trwało kilka lat.
19 maja ruszy szeroko zakrojona kampania reklamowa MAX Premium Burgers, promująca Supreme Green. Obejmie głównie digital, social media oraz nośniki reklamy zewnętrznej.
MAX Premium Burgers chce generować więcej ze sprzedaży menu bez czerwonego mięsa
- Nasza nowa oferta Supreme Green jest dla wszystkich. Nie chcemy aby burgery roślinne/opcje wegetariańskie były alternatywą. Chcemy aby to był naturalny i smaczny wybór, także dla osób, które nie rezygnują z mięsa. Max kontynuuje rozszerzanie menu, aby ułatwić gościom dokonywanie dobrych dla klimatu wyborów. Dlatego do oferty wprowadzamy burgery Crispy Supreme, burgera Real Green i Cripsy Green Nuggets - mówi portalowi Wirtualnemedia.pl Magdalena Kropaczek-Ciaś, sales&marketing manager w MAX Premium Burgers.
Ekspertka dodaje, że Max Premium Burgers wyróżnia się obecnie na rynku fastfoodów bezmięsną ofertą. - Chcemy, aby co drugi zamówiony burger był nie z czerwonego mięsa, czyli albo roślinny, albo z kurczakiem - zapowiada Magdalena Kropaczek-Ciaś.
Skandynawska sieć MAX Premium Burgers, znana głównie z burgerów, weszła do Polski w 2017 roku. Marka ma 24 restauracje w Polsce, m.in. w Warszawie, Gdańsku, Poznaniu, Krakowie, Wrocławiu, Tychach czy Olsztynie.
Dołącz do dyskusji: MAX Premium Burgers znacznie rozszerza roślinną ofertę
Nikt nie będzie za ciebie decydował. Burgery z mięsem dalej będą w ofercie. Firma jednak na poważnie traktuje swoją ofertę produktów dla wegetarian (i nie tylko) i zamierza zaoferować zróżnicowane menu (a nie jednego burgera z kotletem sojowym na odczepnego jak wiele innych marek).
Szkoda, że nie mają lokali na wschodzie Polski.
Skoro zakładają, że połowa będzie wegetariańska to znaczy, że ludzi do tego muszą zmusić!
Dla kogo? Przecież wschód polski jest rolniczy, a tam wegetarianin jest traktowany jak obcy z innej planety.