Green Mill Cider promowany jako 100-procentowy naturalny cydr
Kompania Piwowarska wprowadziła do sprzedaży naturalny cydr Green Mill Cider. Wspiera to kampania reklamowa internecie prasie i sklepach przygotowana i realizowana przez firmy Nairobia, ASPE i MEC.
Green Mill Cider jest produkowany wyłącznie z jabłek poddawanych naturalnej fermentacji, z wykorzystaniem wyselekcjonowanych drożdży cydrowych, natomiast bez cukru, sztucznych barwników czy ulepszaczy. Optymalna zawartość alkoholu w napoju to 4,5 proc.
Cydr pojawił się w sprzedaży na początku lipca. Jest pozycjonowany jako napój wyróżniający się mocno jabłkowym smakiem i zapewniający orzeźwienie. Można go kupić w butelce o pojemności 400 ml (jej sugerowana cena detaliczna to 5,39 zł), dostępnej też w 18-paku. Etykietę i opakowania napoju zaprojektowała firma SiebertHead.
Kampania reklamująca Green Mill Cider ma edukować polskich konsumentów na temat walorów stosunkowo mało znanych u nas cydrów. Akcja będzie prowadzona w internecie (m.in. w social media), prasie handlowej oraz sklepach (materiały POSM, degustacje napoju w wybranych miastach).
Za opracowanie strategii komunikacji, kreację, aktywności w internecie i materiały POSM odpowiada agencja Nairobia, za koncepcję i realizację akcji edukacyjno-informacyjnej oraz degustacji - agencja ASPE, a za planowanie i zakup mediów - dom mediowy MEC.
Dołącz do dyskusji: Green Mill Cider promowany jako 100-procentowy naturalny cydr