Gorzkie czekolady Nestlé Noir
Na rynku polskim pojawiły się nowe, wykwintne czekolady Nestlé NOIR. Są to gorzkie czekolady o wyrafinowanych smakach.
Pojawieniu się nowych czekolad na rynku towarzyszyć będzie kampania reklamowa w wybranej prasie kobiecej. Kampania będzie wspierana specjalnymi materiałami dla handlu oraz akcjami samplingowymi w wybranych sieciach handlowych. Reklamę prasową przygotowała agencja LOWE GGK. Za zakup mediów odpowiada agencja Mediaedge:cia.
- Rynek czekolad jest największym segmentem na rynku słodyczy, zajmując 30% tego rynku. Rynek tabliczek czekoladowych jest rynkiem stabilnym, wartość sprzedaży tej kategorii wzrosła w ciągu 2005 roku o około 3% (dane za: AC Nielsen MAT ON’05 do MAT ON’04). W analogicznym okresie segment czekolad premium wzrósł o ponad 46%. Konsumenci czekolad premium to w większości koneserzy, ceniący sobie intensywny smak czekolad. Aż połowę wszystkich czekolad premium stanowią czekolady gorzkie (dane za AC Nielsen, DJ 2006).
Czekolady Nestlé NOIR opakowane są w eleganckie opakowania, które mają atrakcyjną szatę graficzną. Klasyczna czerń doskonale współgra z elegancką czerwienią, delikatnym pomarańczem lub subtelnym brązem. Złote napisy podkreślają wysoką jakość czekolad. Centralnym punktem opakowania jest zdjęcie kostki czekoladowej umieszczonej w otoczeniu dodatków – wiśni, grejpfruta, karmelu lub ziaren kakao.
Czekolady Nestlé NOIR łączą w sobie bogactwo smaku i najwyższej jakości kakao, które jest bogatym źródłem antyoksydantów, podobnych do tych, które znajdują się w warzywach, owocach czy czerwonym winie. Antyoksydanty mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka, ponieważ neutralizują wolne rodniki zapobiegając tym samym procesom starzenia. Gorzka czekolada, o wysokiej zawartości kakao, jest jednym z najbogatszych źródeł antyoksydantów. Z przeprowadzonych badań naukowych wynika, że kakao i gorzka czekolada mają działanie przeciwutleniające porównywalne lub nawet intensywniejsze niż w przypadku wielu innych produktów spożywczych pochodzenia roślinnego. - powiedziała Emma Pickford, Specjalista ds. żywienia z Ośrodka Badawczo-Rozwojowego Nestlé (CRN) w Lozannie.
Dołącz do dyskusji: Gorzkie czekolady Nestlé Noir