Roślinne nowości w menu Burger Kinga
Burger King we współpracy z The Vegetarian Butcher powiększa bezmięsną ofertę o kolejne roślinne propozycje: roślinne kanapki Royale, Cheeseburger, Double Cheeseburger, Chilli Cheeseburger oraz Hamburger.
Po Plant-based Whopper i Plant-based Nuggets, Burger King wprowadza kolejne roślinne nowości do swojego menu.
Roślinne menu Burger Kinga
Nowe bezmięsne propozycje Burger Kinga to Plant-based Royale, Plant-based Cheeseburger, Plant-based Double Cheeseburger, Plant-based Chilli Cheeseburger oraz Plant-based Hamburger.
Zobacz: Burger King otwiera pierwszą bezmięsną restaurację
- Burger King odpowiada na trendy konsumenckie oraz oczekiwania gości, którzy po wprowadzeniu Plant-based Whopper i Plant-based Nuggets dopytywali o kolejne bezmięsne pozycje - komentuje Zuzanna Kilar-Tyczyńska, brand manager Burger King Polska..
Nowe propozycje w menu Króla Burgerów występują u boku znanych już dobrze gościom restauracji pozycji, takich jak grillowany na ogniu Whopper, chrupiące Nuggetsy czy Chicken Royal.
Zobacz: IKEA stawia na sztuczne mięso The Vegetarian Butcher od Unilever
Nowość Burger King będzie wspierana kampanią w social mediach, którą przygotowała agencja 180heartbeats + Jung v Matt. W ramach działań, zaplanowano m.in. ciekawe aktywacje konsumenckie dla wielbicieli zielonych smaków.
Dołącz do dyskusji: Roślinne nowości w menu Burger Kinga