Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2012-08-30

A A A POLEĆ DRUKUJ

Niewielka przekąska, a tak wiele radości

150x110

Naszła cię ochota na małe co nieco? Sięgnij po Big Milka ! Zrobiony z naturalnych składników, zawiera mniej kalorii niż inne słodkie przekąski i pozwala na cieszenie się puszystym śmietankowym smakiem zawsze, kiedy mamy na to chęć.

Odchudzasz się, ale nie chcesz rezygnować ze swoich ulubionych przekąsek? Nawet te osoby, które dbają o figurę, mogą delektować się smakami ulubionych lodów. Wystarczy, że sięgniesz po klasycznego Big Milka, który zawiera  85 kcal.

- Jeśli podczas stosowania diety odchudzającej będziemy mieli ochotę na słodką przekąskę, lody będą znakomitym wyborem. Należy jednak pamiętać o zachowaniu 2-3 godzin przerwy pomiędzy poprzednim i kolejnym posiłkiem. Musimy również wystrzegać się różnego rodzaju dodatków, takich jak migdały, orzechy, smakowe polewy lub  likiery - mówi dietetyczka Katarzyna Błażejewska ze Studia Dietetyki. – Dlatego, dbając o linię, lepiej sięgnąć po pysznego śmietankowego loda na patyku, który ma prawie 100 kcal mniej, niż ten oblany czekoladą - stwierdza Błażejewska.

Lody są bardzo szybko trawione i nie zalegają długo w przewodzie pokarmowym. Z tego powodu zdecydowanie lepiej jest właśnie je jeść między posiłkami niż bardziej kaloryczne frytki, chipsy, słone orzeszki oraz batoniki. Spalenie tych ostatnich zajmie naszemu organizmowi znacznie więcej czasu i będzie wymagać większego wysiłku fizycznego, takiego
jak intensywne uprawianie sportu lub ciężka praca fizyczna. Z tego powodu lepiej wybrać śmietankowego Big Milka, którego porcję energetyczną spalimy czytając przez jedną godzinę na głos lub namiętnie się całując.

Rekomendowana cena detaliczna:

Big Milk – 1,30 PLN

 

***

Katarzyna Błażejewska jest dietetykiem klinicznym i psychodietetykiem. Ukończyła Warszawski Uniwersytet Medyczny, Szkołę Główną Psychologii społecznej oraz podyplomowe studia z Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego oraz członkinią zarządu warszawskiego convivium Slow Food. Prowadzi poradnię Studio dietetyki, gdzie pomaga zdrowo się odżywiać zarówno tym najmłodszym jak i trochę starszym pacjentom. Więcej na www.studiodietetyki.pl





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS